Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

TISZTELT DOKTORNŐ ! KAPTUNK EGY HAT HÓNAP KÖRÜLI KUTYUS , SZERETNÉNK IVARTALANÍTATNI . MIKORTÓL LEHET A BEAVATKOZÁST ELVÉGEZTETNI ?

2015.02.25

Állatorvos

Ha egyáltalán nem akarják, hogy a kutya tüzeljen, akkor már most el lehet végezni a beavatkozást. Ha azt szeretnék, hogy a kutya alkatilag is felnőtté váljon, kialakuljanak a nemi jellegek, akkor az első tüzelés után végeztessék el a műtétet. A tüzelés végétől várjanak két hónapot és utána kerüljön sor a műtétre. Ha az első tüzelés előtt végeztetik el a műtétet, akkor a kutyának szinte biztos, hogy nem lesz a későbbiekben emlődaganata, ha az első tüzelés után történik meg a beavatkozás, akkor még mindig nagyon alacsony ennek kockázata, de az előbbinél már nagyobb. Ha a kutya kan, akkor is meg lehet már most műteni, de ha erre nincs különösebb okuk, akkor várják meg az ivarérettség időszakát és egy éves kora körül műtsék.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem