Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő! 3 hete fogadtam be egy 4 éves nőstény macskát, a gazdái külföldre költöztek, és nem tudták magukkal vinni. Sajnos több atrocitás érte a cicát, a férfi nem nagyon szívlelte őt. Abban maradtunk, megpróbálom gondját viselni, és meglátjuk, hogyan jövünk ki egymással. Szépen lassan hozzászokik az új helyhez, ha egyedül vagyok itthon, a közelembe telepszik. Vannak már kedvenc helyei, az evéssel, ivással, ürítéssel nincs gond, de még mindig nagyon bizalmatlan és nagyon durván karmol. A kérdésem az lenne, hogyan lehet kezesebbé tenni? Lehet-e egyáltalán valahogy? Próbálom jutalmazni, ha engedi, hogy nagy ritkán megsimogassam (főleg etetés előtt szokta hagyni).

2015.03.09

Állatorvos

Ilyen esetben csak egyet lehet mondani: türelem, türelem. Semmit nem szabad erőltetni, hagyni kell, hogy az állat a maga tempójában közeledjen. Segíthetnek a finom jutalomfalatok is, hogy a cica bizalmába férkőzzön és magához csalogassa. Sajnos egy olyan cica, akinek rossz tapasztalatai vannak nem biztos, hogy valaha is olyan barátságos lesz, mint egy olyan állat, aki csak jót kapott az embertől. Mégis, az idő, türelem és empátia gyakran csodákra képes. Kipróbálhatja a Feliway párologtatót, ami nyugtató hatású a cicákra. Azt az üzenetet közvetíti feromonok segítségével, hogy az önök lakása egy biztonságos, stresszmentes hely.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem