EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő!

Egy hete van nálam egy 3 hónapos szuka cane corso kiskutya (jelen pillanatban 14kg).
Amikor elhoztuk a tenyésztő azt mondta, hogy Hill típusú tápot kap naponta kétszer (2*300g körül). Természetesen vettünk Mi is Hill tápot ugyan azt és még Select Gold típusú tápot is.
Este mikor kap enni reggelre mindig megeszi, bármelyiket is adjuk neki. Sajnos reggel nem akar enni bár egész nap előtte van és csak egy kicsit eszik egész nap. Néha kap egy joghurot vagy kefirt amit természetesen megeszik. Próbáltuk a reggeli kajáját is összekeverni joghurttal vagy kefirel, de úgy sem eszik igazán. Igaz egész nap egyedül van otthon, hétköznap reggel és este van vele foglalkozva 1-1 óra.
Mi lehet az oka, hogy Ő csak egyszer eszik meg ez korához képest nem kevés?

Előre is köszönöm válaszát.

2015.03.12

Állatorvos

Az ő korában még 3-4 alkalommal szoktak enni a kölykök. Jó lenne tudni, hogy milyen kondícióban van a kölyök és azt is , hogy mennyit és milyet kakil. Mutassák meg állatorvosuknak a biztonság kedvéért az állatot, hogy nincsen-e valami betegség a rossz étvágy hátterében. Ha a kutya jókedvű, jó kondícióban van, széklete normális, akkor lehet, hogy egyszerűen csak nem egy habzsolós alkat, a kutyák is különbözőek.  Szerencsésebb, ha nincsen egész nap a kutya előtt az étel, mert akkor soha nem éhes igazán. Jobb, ha legalább este negyed óra múlva elveszik tőle az ételt, akkor is ha nem evett. Reggelre éhes lesz és valószínűleg enni fog egy nagyobb mennyiséget. Így, hogy egész nap egyedül van, nyilván egy ennyi idős kutya nem lehet étel nélkül, ezért napközben legyen előtte. Amint hazaérnek, vegyék el előle a tápot és pár óra múlva etessék, amit nem evett meg negyed órán belül, azt tegyék el. Fél éves korától már elég lesz a napi két étkezés, így napközben már nem lesz szükséges, hogy táplálkozzon. Kívánatosabbá tehetik az ételt, ha vízbe áztatják a száraztápot, várnak, amíg megpuhul és langyosan kínálják.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem