Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő! 2014. 12. 14-én örökbe fogadtunk egy cicát “MÁZLIT” egy ismert menhelyről…. a kettő 3 éves cicáink mellé. Sajnos az állapota rohamosan romlani kezdet… 🙁 2015. 01. 31-én elvesztettük az életéért folytatott harcot, mindent megtettünk a picurka megmentése érdekében de a halálos vírus esélyt sem adott se Neki se nekünk. A diagnosztizált betegség…. (FIP). A kérdésem az lenne, hogy meddig figyeljem a 2 cicámat, mert már beleörülök az állandó aggódásba, hogy Ők is elkaphatták. Az interneten olvastam, hogy akár 4 hónap is lehet a lappangási idő…. még csak 7 hete távozott el a picurka… 🙁 Nagyon aggódom!!!!! Köszönöm: Üdvözlettel Ági!

2015.03.22

Állatorvos

Sajnos a FIP egy gyógyíthatatlan betegség…A FIP egy fertőző betegség, de nem ragályos. Ez úgy lehetséges, hogy a súlyos betegség csak akkor alakul ki, ha a cicában mutálódik az enterális (bélrendszeri) coronavírus, ez viszont csak a macskák elenyésző részében történik meg. Nagyon sok macska fertőződik enterális coronavírussal és mégsem lesz soha FIP-es. Sajnos a vérvizsgálatok csak azt mutatják ki, hogy a cica fertőződött-e coronavírussal. A fertőződés általában az alomtálcából a bélsár közvetítésével történik. Tudom, hogy nehéz, de próbáljon arra gondolni, hogy a másik két cicája, ha fertőződött is, de egészséges marad. Csináltathat vértesztet, mert lehet, hogy az derül ki, hogy nem találkoztak az enterális coronavírussal, így akkor jobban megnyugodhat. Lehet, hogy az Ön cicái már a kis beteg érkezése előtt is találkoztak a bélrendszeri formával, csak bennük nem alakult át a vírus, így nem lettek betegek.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem