Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt doktornő!
Véleményét és segitségét szeretném kérni mert cicánk beteg lett.Hó fehér macska és kb 1 éves ,erős alergia lépett fel nála ,legalábbis az orvos aki kb 1 hónapja vizsgálja figyeli eszt állapitotta meg mert a macska a nyaka körül kaparja magát és a szőrét kisebb pamacsokban szedi le magáról.Eddig illetve mig beteg nem lett szinte csak csirkés és halas tápot-konzervet kapott.A jelenlegi orvosi javaslat hogy diétázzon a cicus és csak bárányos,nyulas vagy esetleg vadhusos tápot kapjon vagyis ojat ami csak egy féle fehérjét tartalmazzon.

A kérdésem az lenne hogy létezik-e hogy egy macska a kevert tápoktól ilyen betegséget kapjon ,illetve hogy ha ez a diéta most hejes dolog akkor szárazat vagy konzervet kajon inkább?
Ha az egyféle fehérjés eledel javasolt akkor vajon a fressnapf-ban vajon találok-e ilyet?…mert máshol nem találtam.
Válaszát előre is köszönöm.

Tisztelettel M Rozália

2015.03.29

Állatorvos

Igen, létezik, hogy egy macska allergiás és gyakran előfordul, hogy az allergiát táplálék váltja ki. Azt, hogy pontosan mire allergiás az állat, csak allergiateszt elvégzésével lehetne megmondani. Előfordul, hogy egy cica egyszerre több dologra is érzékeny. A diétát mindenképpen érdemes megpróbálni, mert ha megszűnnek a tünetek, akkor a táplálék volt a probléma. A Fressnapf kínálatából érdemes megpróbálni a PetBalance Medica táplálékallergia kezelésére való tápot. Fontos, hogy a diéta legalább 6-8 hétig tartson és semmi mást ne kapjon csak a választott tápot és vizet . Ugyanannak a tápnak kaphatja a száraz és a konzerv változatát is. Eredményt csak hetek múlva várhatunk. Beszélje meg állatorvosával, hogy ő melyik tápot javasolja, nagyon sokféle van (pl.: Hill’s z/d, Royal Canin Sensitivity control stb.)

Vissza a kérdésekhez