Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő/Úr!
Van egy hét hónapos Golden retriever kutyusunk,aki hétközben keveset tud mozogni,viszont hétvégén annál többet. Kb.egy hete nagyon sokat futottak egy másik kutyával és azóta sántít a bal lábára. Azt szeretném megkérdezni,hogy mivel tudnánk segíteni rajt? Porcerősítő,vitaminok esetleg? Köszönöm

2015.04.13

Állatorvos

Ha a kölyök már egy hete sántít, akkor mindenképpen vigye orvoshoz. Ennek a fajtának nagyon érzékenyek az ízületei és hajlamos veleszületett ízületi problémákra (diszpláziák). Ha a kutya pihentetés és fájdalomcsillapító ellenére sem lesz tünetmentes, akkor mindenképpen javasolt alaposabban utánanézni a problémának (röntgen). Lehet, hogy a vizsgáló állatorvos már rögtön ezt a vizsgálatot javasolja majd, hiszen a probléma már egy hete fennáll. Fiatal korban vannak olyan sérülések, amelyek nem járnak feltétlenül súlyos sántasággal, mégis műtéti beavatkozást igényelnek. Hasznos, ha a növekedés időszakában is adunk a kutyának porcerősítőket, de ilyen esetben ez nem elegendő. Mindenképpen ortopédiában jártas orvoshoz vigye a kutyát.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem