Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő !

Kérdésem az lenne, hogy macskák esetén a fogamzásgátlás hogy oldható meg ? Próbálkoztam állatorvosoknál, mert tudom ,hogy van olyan gyógyszer, amit hetente kell beadni, de nem írják fel hiába mondom, hogy kóbornak lesz. Kertes házban hagyták őket már 2 éve ( most se lakik ott senki ) és ők találtak meg minket, mert éhesek voltak. Csöndes lánycicák, reggel és este jönnek enni és mindent megesznek a házikoszttól kezdve a tápokig. ( Nekem 2 ivartalanított szoba cicám van lakótelepi lakásban ). Annyira jóban nem vagyunk, hogy meg tudnám simogatni őket, így segíteni is csak etetéssel vagy gyógyszer ételbe keverésével tudok nekik. Tavaly láttam annak a háznak az udvarán ,hogy 7 kiscica rohangált, de nekünk csak kettő utódot mutattak be és ők is póráz nélkül sétáltatott nagytestű kutyák szájában végezték.
Szeretném megkímélni magam a felesleges kiscica dömpingtől. Látom, hogy az emberek itt a családi házas részen se akarnak kiscicát és a HEROSZ se. Nekem legalábbis sosem segítettek, mág akkor se, amikor macskaboxban vittem hozzájuk a leendő menhelylakót.
Vagy csak az a megoldás van, hogyha nem kap enni a nőstény macska , akkor utódok se lesznek mivel ő se éli meg az ellést, mert éhen hal?

Köszönettel.

Köszönettel.

2015.04.14

Állatorvos

A probléma az, hogy a macskák már nagy valószínűséggel vemhesek…Ilyenkor nem szabad gyógyszert kapniuk. Nagyon sokféle macskamentő szervezet létezik, vannak köztük olyanok is, amelyek segítenek becsapdázni a kóbor állatokat. A befogott cicákat füljelzéssel ellátva, ivartalanítva visszahelyezik a korábbi helyükre, ha az állatnak nincsen esélye gazdához kerülni (régóta szabadon élő vad cica), de a korábbi helyén vannak jószándékú emberek, akik gondoskodnak róluk. Ilyen alapítvány például a Macskavilág alapítvány. Minél hamarabb vegye fel velük a kapcsolatot, mert vemhes cicát is lehet ivartalanítani, ha nincsen nagyon előrehaladott állapotban. Ez még mindig humánusabb megoldás, mint ha éhezniük kellene a kölyköknek és állandó veszélynek, sérülésnek lennének kitéve.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem