Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő/Úr!
Egy 5 és egy 6 éves szobacicám van. Eddig mindig a cica wc-t használták (2 db van), de most néhány napja egy számukra kialakított kifutó leghátsó végébe végzik el a dolgukat az erkélyen. Azt szeretném kérdezni, hogy mi lehet az oka ennek? Soha nem fordult még elő, hogy legalább az egyik cica wc ne lenne üres, tehát nem kényszerülnek arra, hogy valahova máshova végezzék el a dolgukat.
Válaszát előre is köszönöm!

2014.04.25

Állatorvos

Jó lenne tudni, hogy mindkét macska ürítési szokásai megváltoztak, vagy csak az egyik végzi máshová a dolgát. Ha csak az egyik cicával van probléma, annak betegség is lehet a hátterében. Előfordul, hogy ha egy cicának fájdalmas volt a székletürítés az alomtálcán, például valamilyen gyomor és bélrendszeri betegség vagy székrekedés miatt, akkor azt a helyet fogja elkerülni, ahová korábban ürített. Ha a vizeletét üríti máshová a cica, akkor annak hátterében lehet alsó húgyúti betegség. Ezekben az esetekben állatorvoshoz kell fordulni. Ha mindkét cicának megváltoznak az ürítési szokásai, akkor lehet, hogy jelölésről van szó. Lehet, hogy másik macska jelenlétét érzik a környéken.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem