Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő! Van egy egyéves bichon havanese – yorkshire terrier keverék kutyusom. Mai nap a pár perces futkározás után kétszer hányt, pár pillanatig szédelgett, utána hosszabb ideig nyáladzott, pihent és utána semmi baja nem volt. Mitől jöhetett elő ez a rosszullét?

2015.04.22

Állatorvos

Az ilyen kistestű kutyáknak könnyen leeshet a vércukor szintje. Ha hosszabb ideje nem evett, esetleg nem is ivott az intenzív testmozgás előtt, akkor lehet ez a háttérben. Ha ez a jelenség újra megismétlődik, esetleg más tünetek jelentkeznek, akkor feltétlenül vigye orvoshoz az állatot.  A nyálzás lehetett a hányinger jele, ha nagyobb mennyiséget hányt, akkor hirtelen sok folyadékot is veszített a kicsi méretéhez képest, az is rosszullétet okoz. Mindenképpen etesse a kutyát naponta kétszer. Ne adjon neki több ételt, csak ossza két részre. Természetesen ne rögtön evés után vigye futkározni, hanem csak néhány órával később.

Vissza a kérdésekhez