Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő!

Van egy fajtatiszta fókamintás nőstény cicám, aki 1 év 1 hónapos jelenleg. A tüzelést nagyon nehezen tudtuk vele átvészelni, borzasztóan szenvedett, így az orvos ajánlására fogamzásgátló injekciót kapott, amely segítségével újra kiegyensúlyozott és boldog lett. Az ivartalaníttatása a nyáron lesz megejtve.
Sajnos azonban az utóbbi időben nagyon hullik a szőre. Napi szinten van fésülve, így azt gondolnám, hogy a vedlésnek csökkennie kellett volna, azonban ez nem így van. Annyira hullik, hogy már nem tudjuk, hogy mit csináljunk, így nem is igazán lehet simogatni,mert a szőre mindenhová eljut. A szőre nem csomókban hullik. Nem tudom, hogy van-e a fogamzásgátlóval valami összefüggésben ez az egész. Vagy korainak gondolom,hogy a vedlésnek csökkennie kellene/kellett volna? A cica lakásban tartott, azonban az utóbbi időben, mivel megérkezett a szép időjárás, sokat vagyok kint vele a kertben órákat minden héten vagy akár minden nap. Nem tudom, hogy mi történhetett ezért kérem az Ön segítséget illetve tanácsát. Mi lehet az oka? És mit tehetek ellene?

Előre is köszönöm a gyors válaszát és segítségét!

2015.05.29

Állatorvos

Ha a macskán nem alakulnak ki szőrhiányos területek, a bőrén nincsen elváltozás, a szőr sima, fényes, csillogó és a cica jókedvű, jó étvágyú, akkor valószínűleg semmi kóros dolog nincsen a háttérben, csak vedlik az állat. Ha nyugtalanítja a helyzet, akkor mutassa meg állatorvosnak a cicát, aki a vizsgálat során meg tudja majd mondani, hogy van-e valami kóros elváltozás. A jelenségnek valószínűleg nincs köze az injekcióhoz. Mindenképpen hasznos, ha a cica kap szőr-bőr tápláló készítményt, ami gyorsíthatja a vedlés lezajlását (pl.: Dermoscent spot on).

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem