Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő!

A kérdésem a kiscicák féregtelenítésével kapcsolatban lenne. Ugye 4 hetes korukban már féreghajtani kell őket, de valahol azt olvastam hogy a tablettát nem lehet még ilyen idősen adni nekik. Ez valóban így van? Csak mert nem annyira vagyok híve a pasztás megoldásnak, vagy lenyalja vagy nem és sokkal drágább is a tabletta meg biztos lemegy. Amennyiben mégsem lehet nekik ilyet adni (cestal/drontal cat), akkor mit javasol? Köszönöm előre is!

2015.04.27

Állatorvos

A kiscicák féreghajtását már 2 hetes korban el kell kezdeni, ilyenkor még csak a paszta jöhet szóba. A pasztát is a cica szájába kell nyomni és ha nem extrém módon nyálzós az állat, akkor ugyanolyan biztonsággal lehet alkalmazni, mint a tablettát. A Drontal cat tabletta alkalmazása nem javasolt 3 hetes kor alatt, utána már igen. Én azt javaslom, hogy 4 hetes kori féreghajtást még végezze pasztával (pl.: Banminth Katze), két hét múlva már kaphatnak tablettát.

Vissza a kérdésekhez