Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő!

A kutyusom fülében volt egy kullancs, amit még jó korán kiszedtem (alig dagadt meg a kullancs teste), a feje nem szakadt bele. A helyét fertőtlenítettem. Ez már két hete történt, mégis egy kis félborsószem nagyságú és formájú duzzanat van a helyén. Ennek mi lehet az oka? Kell ezzel foglalkozni? Válaszát előre is köszönöm!

2015.06.01

Állatorvos

Nézze meg nagyítóval, hogy valóban nincsen-e azon a helyen egy kis darab a kullancs szájszervéből, ha igen, akkor vigye orvoshoz a kutyát, mert azt célszerű kipiszkálni. Ha a kutyának nincs semmi tünete a kis göbön kívül, akkor amiatt nem kell nagyon aggódni, az helyi gyulladás. Bekenheti a területet körömvirág krémmel, ha nincsen semmi a gyulladt göbben. Ha egy hét múlva sem érzékeli, hogy a göb zsugorodna, vagy más tünetet is észlel, akkor is mindenképpen vigye orvoshoz a z állatot.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem