EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő! Ugyan láttam most egy hasonló témájú kérdést, de én is fel szeretnék tenni párat kiscicák féreghajtásával és bolhairtásával kapcsolatban. Nem akarom mindennel egyszerre stresszelni őket, az úgy jó, ha két hetesen kezelem őket Frontline spray-vel, három hetes koruk körül először kapnak féregtelenítő pasztát? A problémám még, hogy ha nem tévedek, a paszták adagoló fecskendőjén a beosztások egy testtömegkilogrammonként vannak. A kicsik ugye még nem közelítik meg ezt. Honnan tudom, hogy egy alkalommal pontosan mennyi pasztát kell adnom nekik? Az anyuka is kapjon ugyanabból a pasztából, vagy szabad Drontal Cat tablettát is?
Illetve butuska kérdésnek tűnik, de nem nyalogatja majd le a kölykeiről a bolhairtó szert? Nyilván rövid időre elkülöníteném őket a kezelés után.
Előre is köszönöm a választ!

2015.05.01

Állatorvos

A féreghajtó pasztát mindenképpen adja be a kölyköknek 2 hetes korban. Az anyát is ugyanazzal a pasztával kezelje (pl.: Banminth Katze). Igen, a kölykök valóban sokkal könnyebbek, mint 1kg. Ilyenkor a legjobb, ha pontosan megméri őket egy digitális konyhai mérlegen, kinyom 1kg-ra való pasztát és abból arányosan kevesebbet ken a kicsik szájába. Frontline sprayvel csak akkor fújja be a kicsiket, ha bolhásak. Ilyenkor még csak az anyától fertőződhetnek. Az anyát fújja be, vagy tegyen rá Frontline cseppet (ez biztonságosan alkalmazható vemhes és szoptató állatok esetében is) és várja meg, amíg teljesen megszárad a szer, és csak utána engedje őt vissza a kölykökhöz. Szerintem az anyacicát most praktikusabb cseppel kezelni, mint sprayvel.

 

 

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem