Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő!

Van egy kb. 11 hónapos nőstény, ivartalanított cicám, akit úgy fogadtunk be az utcáról kb. 4 hónapja. Van kaparófája, kaparószőnyege és doboza is, amit az elején kapart is. Mostanában elkezdte a szőnyegeket kaparni, rágni. Hiába szólok rá, vagy esetleg spriccelem le vízzel, elfut, de aztán visszajön és folytatja tovább a szőnyeg kaparását. A macska távoltartó sprayt már próbáltuk, de semmi hatása. Szeretném kérdezni, hogy lehet e a szőnyeg kaparás ellen tenni valami, illetve, hogy van e valami főbb oka, hogy a szőnyeget kaparja?
Előre is köszönöm válaszát!

2015.05.08

Állatorvos

Ha a macska nem karomélesítés céljából kaparászik, akkor lehet, hogy valami miatt stresszel (pl.: új állat, gyermek születése, sok vendég, lakás átrendezése, környéken idegen állat érzékelése, gazda munkarendjének megváltozása stb…). Ilyenkor amellett, hogy igyekeznek kiiktatni a stressz okozó tényezőt, kipróbálhatják a Feliway sprayt és párologtatót. Az interneten részletes információkat talál erről a termékről (www.feliway.com).

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem