EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő! Ön szerint a kutyahám használata Welsh terrier sétáltatásához jó megoldás ? Néha normál módon sétál póráz rángatás nélkül, de sokszor nagyon húzza. Bent az udvarban nem csinálja, csak utcán. Még egy kérdésem lenne, hogy normális az ha egy 7 hónapos kölyöknek vannak ősz szőrszálai ? Egyre több. Válaszát előre is köszönjük!

2015.05.18

Állatorvos

Ha amiatt szeretne hámot, hogy a kutya ne húzzon, arra nem jó megoldás, mert azzal még jobban tud húzni. Ha egy kutya jól tud már pórázon közlekedni, akkor mindegy, hogy hámot vagy nyakörvet használ. Vannak egyes esetek, amikor orvosi szempontból mindenképpen hám javasolt, mint például a légcsőszűkületes állatoknál, de az ön kutyája valószínűleg nem tartozik közéjük. Az utca nagyon inger gazdag környezet, a kutya “nem ér rá” az ő szemszögéből lassan poroszkálni…Meg kell tanulnia a biztos behívást és azt, hogy a pórázon a gazda tempójában kell menni, ha biztonságos helyre értek, akkor meg indulhat rohangálni, felfedezni. Sétáltassa úgy a kutyát, hogy amikor húzni kezd, akkor rögtön megáll, ha laza pórázon halad, akkor pedig jutalomfalattal dicséri. Ez először sok türelmet igényel, de a kutya hamar megtanulja, hogy ha haladni akar, akkor azt csak a gazdi tempójában teheti. Általában nem jellemző ennél a fajtánál, hogy ilyen fiatalon ősz szőrszálai lennének, de előfordulhat, önmagában ez még nem jelent betegséget.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem