Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő!
A cicámnak erős szájszaga van, ahogy belenéztem a szájába, az egyik fogtövét gennyesnek láttam. Jelenleg nem tudom elvinni állatorvoshoz, mert messze található, és mindenórás várandós vagyok, így egy utat most nem kockáztatnék meg vele.
A kérdésem az lenne, hogy kezelhetem-e valamilyen emberi készítménnyel, amíg meg nem születik a pici, és el nem tudom vinni a cicust szakemberhez? (pl. phlogosol, vagy egyéb szájfertőtlenítő, ami a cicánál sem okoz problémát)
Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel: F.R.N.

2015.05.18

Állatorvos

Külső kezelés sajnos nem elegendő ilyen esetben. Lehet cicáknál is Phlogosolt, Corsodylt használni, de ezeknek az íze nagyon kellemetlen számukra, gyakran erős nyálzást váltanak ki. Léteznek állatok számára gyártott szájhigiéniás oldatok, amelyeknek az ízvilága sokkal kellemesebb a cicák számára, ilyen például a Stomodine gél. Ha a fog valóban gennyes, akkor az nagyon fáj az állatnak. Sok esetben a gennyes fogak ki is lazulnak, ilyenkor célszerű őket eltávolítani. Ha gennyes a terület, akkor antibiotikum is szükséges. Szerintem a cica állapotát a baba születése előtt kellene rendezni, mert utána sem fog egy újszülöttel a gyermekágy ideje alatt hosszú útra indulni. Próbáljon megkérni egy családtagot vagy barátot, aki elvinné az állatot orvoshoz. Fontos, hogy az orvoshoz úgy vigyék a cicát, hogy előtte legalább fél napig ne egyen és 1-2 órával előtte ne is igyon, mert ha beavatkozásra lesz szükség, az csak bódításban lehetséges. Az is lehet, hogy talál olyan állatorvost, aki házhoz jön és ott is elvégzi a szükséges dolgokat (koplaltatni ilyenkor is kell az orvos látogatása előtt).

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem