Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő/Úr
Van egy 3 hónapos csivava kiskutyám. Csütörtökön kapott féreghajtót és szom at vasárnap véres volt a széklete es ma(kedden) találtam benne egy férget ami már nem élt.Forduljak az állatorvosomhoz vagy mi tévő legyek vagy ez normális a féreghajtó után?
A kiskutya teljesen élénk, jó étvágya van, levertségnek, bágyadtságnak semmi jele.
Válaszát köszönöm: Barbara

2014.05.01

Állatorvos

Nem, a véres széklet nem normális jelenség a féreghajtás után. Véres székletet okozhatnak maguk a paraziták, vagy az, hogy érzékeny volt a kutya a féreghajtó tablettára. A féreghajtást mindenképpen meg kell ismételni az előző időponthoz képest 2 hét múlva, lehetőleg másik típusú féreghajtóval. Jelezze orvosának azt amit tapasztalt. Ha továbbra is előfordul, hogy a kutya véres székletet ürít, akkor szükség van egy bélsárvizsgálatra, mert léteznek olyan kórokozók, amelyek ellen nem hatékony a féreghajtó (vagy más gyakorisággal kell alkalmazni bizonyos parazitaellenes készítményeket).

Vissza a kérdésekhez