Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő! 7 hónapos Welsh terrier ivartalanított szuka kölyök 8kg súlya normális ? A szőre nem annyira drótszőrű, mint általában ennek a fajtának és egyre több ősz szőrszálai vannak. Bennünket ez különösebben nem zavar, mert mi családi kutyaként tartjuk. Ez normális fejlődési jelenség ? Még azt szeretném kérdezni, hogy hány hónapos korában lehet megfürdetni és megnyírni ? Nálunk nem csak az udvarban van, a lakásba is bejöhet. Tudjuk, hogy nem nagyon szokták fürdetni, nyírni. Válaszát előre is köszönjük.

2015.05.20

Állatorvos

Egy hét hónapos kölyök esetében szerintem teljesen normális a 8kg. A kifejlett kutyák is átlagosan 9-10 kg testtömegűek. Nyilván vannak egyedi különbségek, így az állat kondícióját csak akkor lehet igazán megítélni, ha az ember látja. Minden fajtánál léteznek olyan egyedek, amelyeknek nem olyan a habitusa, színe, mint a standard változatnak, de ez nem probléma, ha egyébként az állat egészséges. Megmutathatja a kutyát állatorvosnak, ő, aki látja pontosabbat tud majd mondani, meg tudja állapítani, hogy van-e egészségügyi jelentősége az elváltozásnak. Egészen fiatal kölyköket is meg lehet már fürdetni és nyírni, ha az szükséges. Ha nem akarják kiállításra vinni, akkor trimmelni nem szükséges. Fürdetni csak akkor kell egy kutyát, ha piszkos, de lehetőleg nem gyakrabban, mint havonta. Ha nagyon piszkos lesz a kutya és a szennyeződés tiszta vízzel is eltávolítható, akkor használják csak azt. A fürdetéshez használjanak jó minőségű kutyasampont (pl.: Dermilen, Leniderm, Dermoscent).

Vissza a kérdésekhez