Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő!

Kovács Judit vagyok, és a telepen, ahol dolgozom, van több cica is, melyeket rendszeresen etetek. Az egyik cica kb 7-8 hete megszült. Napok óta látom, hogy lóg a hasa, eddig azt hittem, csak a bőr nem húzódott még vissza, ma viszont sikerült hanyatt fektetni és jobban megnézni. Az utolsó két emlőjénél 1-1 nagyobb, kb. cseresznye nagyságú “dudor” van. Nem tudom, hogy a kölykök meg vannak-e még, múlt héten még volt, aki látta, de azóta lehet elvitték őket. A kérdésem az lenne, hogy esetleg ez a “dudor” lehet-e amiatt, hogy van még tejcsije, csak nem eteti a kölyköket, vagy esetleg már újabb utódokra utaló jel lehet-e? (A múlt héten ismét láttam a kandúr macskával együtt, így nagy valószínűséggel újabb alom van a láthatáron.
Lehet ebből komolyabb baja, ha mondjuk a tejcsi halmozódott fel, de már nincsenek kölykök, akik megegyék?
Még mielőtt megszült volna, nem vettem észre ezeket a dudorokat, pedig akkor is volt, hogy simogattam a hasát, így reményeim szerint a kölykökkel van kapcsolatban.

Megtisztelő válaszát előre is köszönöm.
Tisztelettel,
Kovács Judit

2015.06.26

Állatorvos

Sajnos, tapintás nélkül elég nehéz véleményt mondani egy ilyen kérdésben…Lehetnek megnagyobbodott nyirokcsomók, vagy akár kezdődő emlőgyulladás is. Korai vemhesség nem jár jelentős emlőduzzanattal. Az lenne a legjobb, ha lenne lehetőség a cica ivartalanítására, amit még korai vemhesség esetén is el lehet végezni. Tudom, hogy ez anyagi kérdés, de lehet, hogy az önök környékén is van olyan állatorvos, aki állatvédő szervezetekkel együttműködve kedvezményesen ivartalanít. Tudom, hogy rengeteg utánajárást igényel, de ha a szívén viseli a cicák sorsát, akkor próbálja felvenni a kapcsolatot egy macskavédő egyesülettel. A Macskavilág Alapítvány például egy olyan szervezet, amelyik sok helyen segített már. Olyan helyzetekben, amikor a cicákat a jelenlegi helyükön ellátják, csak a szaporulat a probléma, arra is van lehetőség, hogy az ivartalanított jelölt állatokat visszaengedik és folytathatják addigi életüket, de nem hoznak világra szerencsétlen sorsra ítélt kölyköket.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem