Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornö!

5éves beagle kutyánk van, akinél kb. két éve allergás tünetek jelentkeztek, vakarozik, nyalja a lábait. Állatorvosunk szerint nem biztos,hogy kiderül ill. megoldodás az allergiavizsgálat. Prednisolon inekciót mar kapott, enyhitette a tüneteket. Jelenleg Aloe Vera˙(first) alkalmazunk a bőrére,ami szintén enyhiti a vakarózást. Végleges ,természetes megoldást szeretnénk.
Előre is köszönettel :Egy aggodó beagle gazdi

2015.06.01

Állatorvos

Sajnos az allergiateszt az egyetlen lehetőség arra, hogy oki terápia alkalmazására legyen lehetőségünk (allergének ismeretében injekciós immunterápia). Ez az injekciókúra valóban “csak” körülbelül az esetek 60%-ában hoz tökéletes vagy közel tökéletes eredményt. Ennek hátránya, hogy nagyon drága és tényleg nem 100%….Én azt javaslom, hogy vigye el a kutyát egy bőrgyógyászati szakrendelésre is (pl.: Dr. Tarpataki Noémi), ahol a kezelési lehetőségek közül kiválaszthatnák az önök esetében legoptimálisabbat. Szerintem egy diétára mindenképpen szükség lenne, hogy kiderüljön, hogy a tápláléknak van-e szerepe a tünetek kialakulásában. A diétának legalább 6-8 hétig kell tartani, ez alatt az idő alatt a kutya csak a diétás ételt kaphatja és tiszta ivóvizet, semmi mást. Diétáztathatják a kutyát házi koszttal vagy speciális táppal (pl.: Hill’s z/d ultra, Eukanuba dermatosis, Royal Canin Sensitivity Control). A házi koszt egyféle húsból és mondjuk főtt burgonyából álljon. Olyan húst válasszanak, amit a kutya még nem evett. Ha a diéta sikeres, vagyis néhány hét múlva megkezdődik a javulás, és a diéta végére tünetmentes (vagy jelentősen jobban van) az állat, akkor a tápláléknak volt a legnagyobb szerepe a tünetek kialakulásáért. Táplálékallergia kizárására sokkal jobb a diéta, mint a tesztek. Ha a diéta működik, akkor nem is kell vérvizsgálat. A diéta végén egyesével lehet újra adni bizonyos táplálékokat, két hetente. Amelyik új dolog két hét alatt nem okoz problémát, azt a későbbiekben továbbra is kaphatja az állat, amelyiktől vakarózni kezd, azt pedig örökre ki kell zárni a táplálékok közül. Ha a diéta nem működik, akkor is meg lehet próbálni még az antihisztaminokat, amelyek sok esetben nem működnek, de egy próbát azért megér, mert biztonságos szerek. Vannak fürdetőszerek  (pl.: Allermyl sampon) is kifejezetten allergiás állatok számára, amelyek alkalmazása enyhébb esetekben sokat javíthat (heti 1-2 fürdetés). Bőrtápláló készítmények alkalmazása is hasznos (pl.: Dermoscent spot on). Allergiateszt elvégzését én igazából akkor javaslom, ha a diéta sikertelen.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem