Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő!
Van egy 6hónapos Japán Akita kan kiskutyám és időnként pisiléskor beremeg a hátsó lába(amelyikre nehezedik),néha sántít rá máskor meg semmi tünet!Tenyészetből van,diszpláziára is szűrt szülőktől,mégis megfordult a fejemben,h ízületi probléma lehet a háttérben!?A másik problémánk,h érzékeny emésztésű és virágpor allergiás is…..eddig csak a lábát nyalta,de tegnap ekcéma szerű kiütéseket találtam az ágyékán.Bolhát nem találtam,illetve ürülékét sem,de ugye akkor sem kizárható ez sem,mivel dupla szőrzete van és így nem látni a farok tövénél a bőrt.Lakásban tartott kutyáról van szó!Az utóbbi időben Platinum halas nedves,Orijen 6halas ,Optimanova sensitiv és Cibau (mind halas)tápokat kapta!Házi kosztot nem kap,azonnal hasmenése lesz!Mivel északi kutyáról van szó és épp vedlik is,nem lehetséges a melegtől????Orvoshoz mindenképp megyünk,de addig is szívesen venném a véleményét/tanácsát,h mik lehetnek ezen tünetek hátterében!Válaszát előre is köszönöm!

2015.06.10

Állatorvos

Mindenképpen vigye el a kutyát egy ortopédiai szakrendelésre (pl.: Dr. Diószegi Zoltán, Dr. Kendik Zsolt, Dr. Muka Péter Pál, Dr. Papp Antal). Ha a Magyar Kisállat Ortópédiai Egyesület egyik tagjához viszi az állatot, az egyfajta szakmai garancia (a tagok névsora megtalálható a honlapjukon). Ha a kutyát rendszeresen hatékony szerrel kezelik bolhák ellen és nem volt korábban bolhás (tehát a környezet valószínűleg nem fertőzött), akkor kevéssé valószínű a bolhásság. Ha egy bolhafésűvel átfésüli a bundáját és a belőle kihulló apró fekete dolgokat bevizezik, akkor választ kaphat arra, hogy a kutya bolhás-e. Ha a fekete szennyeződésekből vörhenyes lé távozik a nedvesség hatására, akkor az bolhaürülék. Ha a kutya hasalján piros pöttyök jelennek meg a fűben való séták után, akkor az valószínűsíti az allergiát. Ha nincs súlyos vakarózás, akkor segíthet az is, ha heti 1x-2x megfürdetik kifejezetten allergiás állatoknak való samponnal (pl.. Allermyl). Sajnos ez a módszer kistestű rövidszőrű kutyáknál viszonylag egyszerű, egy akitánál ez már problémásabb. Léteznek kifejezetten érzékeny kölykök számára gyártott tápok (pl.:Eukanuba sensitive skin puppy). Érdemes a a kölyköt ilyen táppal etetni. Ha a tünetek jelentősen javulnak, akkor a tápláléknak van valószínűleg döntő szerepe a vakarózás kialakulásában. Ha diéta ellenére is folytatódik a vakarózás, akkor valószínűleg környezeti allergén(ek) van(nak) a háttérben, amelyeket allergiateszt segítségével lehet csak pontosan meghatározni.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem