Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő! Micike 15 éves ivartalanított kislány cicám, nem eszik, belekóstol de mintha a táp “megharapná” elszalad. Voltunk állatorvosnál injekciót kapott és tablettát, vörös színű a szájpadlása.Pár napig szépen evett. De megint problémás a táplálása, csak konzerv tápot eszik, de azt sem mind. Éhes a kis angyalkám kopog a szeme a konyhaablaknál szaglászik mindig, tortúra az etetés ott kell vele lennem, simogatnom kell még meg nem eszi a tápot, mert ha nem elszalad a kertbe, ha visszacipelem morog fúj. Lefogyott, hisztis, ma szépen lekeféltem, lemosdattam kamilla főzettel, boldog volt. De én nem vagyok boldog mert nem 100%os az öreg lány, most is beújított ebbe a cudar melegbe a NAPRA FEKSZIK ÁLLANDÓAN! Olyan meleg bunda alatt még az agyvize is felforr.
Mit tanácsol Doktornő? Az orvostól nagyon szeretném megkímélni …
Milyen orvosságot kapjon? Házilag hogy kezelhetem? A gyulladást hogy vigyem le neki ?
Milyen étellel adjak neki és hogyan?
Köszönöm!
Erika

2015.06.10

Állatorvos

Mindenképpen vigye orvoshoz a cicát, ez nem olyasmi, amit otthon kezelni tudna. Meg kellene találni a fájdalom forrását, amiért a cica nem eszik. Lehet, hogy fogászati betegsége van, de az is lehet, hogy belgyógyászati betegség (pl.: vesebetegség) miatt vannak fekélyek a szájában. A vesebetegség gyanúját az is alátámaszthatja, hogy a viselkedése is megváltozott és lefogyott. Ha a vesék nem működnek megfelelően, akkor bizonyos anyagcsertermékek nem választódnak ki megfelelően, amelyek felhalmozódása hat a központi idegrendszerre is. Ez részemről persze csak találgatás, biztosat csak a vizsgálatok mondhatnak.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem