EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő ! Az Ön tanácsát szeretnénk kérni kutyatápról. Betegség miatt hozzánk került egy 8 hónapos Welsh terrier kutyus.sajnos a volt gazdi nem tudta elmondani mivel etette, csak annyit, hogy már nem tudja ellátni,nem tudja etetni. Mi több állateledel boltban érdeklődtünk, mindenki mást mondott. Most már teljesen elbizonytalanodtunk tápválasztásban, ezért szeretnénk az Ön segítségét kérni. Mi Pro Plan lazacos vagy bárányos tápra gondoltunk esetleg még az AZP halas vagy bárányosra. Nem tudjuk, hogy a lazacos, halas vagy bárányos lenne-e a legjobb. És melyik méretű? Szeretnénk, hogy egészséges legyen. A volt gazdi nem ezekkel etette, ott Pedigrees csomagolást találtunk, azt sem biztos,hogy azt kapta, mert volt több vadászkutyája is. Kissé vakaródzik, de nincs bolhája. Válaszát előre köszönjük !

2015.06.11

Állatorvos

Rengeteg nagyon jó minőségű táp létezik, többek között a Pro Plan és az AZP is közéjük tartozik. Nagyon jók az olyan tápok, amelyek figyelembe veszik a kölyök leendő felnőttkori méretét (pl.: Royal canin, Hill’s, Select Gold, Real Nature stb.). Ezeknek a tápoknak a csomagolásán szerepel az a felnőttkori mérettartomány, amelynek kölykeit az adott táppal kell etetni. Nincs válasz arra, hogy melyik a legjobb táp, mert egy kutyának sokféle megfelelhet, és még a legjobb tápok esetében is előfordulhat, hogy egy adott egyednek nem megfelelő. Ha a kutya vakarózik, akkor érdemes érzékeny kölyköknek való táppal kínálni, a halas és bárányos tápok ebből a szempontból is jó választások. Mindig figyelni kell a kutyát: aktív-e, szép fényes-e a szőre, normális és nem túl nagy mennyiségű bélsarat ürít-e, jó-e a kondíciója, nem hány-e, nem vakarózik-e. Ezen szempontok alapján eldönthető, hogy megfelelő tápot választottunk-e. Szerencsére olyan sokféle táp létezik, hogy bőven van váltási lehetőség még akkor is, ha speciális igényekről van szó.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem