EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő!
Véleményét szeretném kérni azzal kapcsolatban, hogy kizárólag lakásban tartott cicának érdemes-e FIV és FIP elleni védőoltást, illetve nazális vakcinát adni? Jelenlegi állatorvosunk javasolja, de korábban a cica ilyet nem kapott, csak kombinált védőoltást, most 3 éves. Havonta, kéthavonta kerül olyan lakásba 1-2 napra, ahova más kinti cica alkalomszerűen bejárhat, de ilyenkor közvetlenül nem érintkeznek.
Válaszát előre is köszönöm!

2015.06.11

Állatorvos

Ha soha nem találkozna más macskákkal, akkor a válaszom egyértelmű nem lenne. A FIP vakcina hatékonysága és hasznossága az állatorvosokat is megosztja… A macskaleukózis, ami ellen szintén van oltóanyag leginkább közvetlen érintkezéssel terjed (vér, nyál, nemi út), így a fertőződés veszélye ebben az esetben is csekély, de nagyon fontos, hogy nem szabad közös tálkát, közös alomtálcát használnia más macskákkal. Az, hogy a cica még ha közvetett módon is, de találkozik más macskákkal, amelyek kijárnak nyilván valamennyi kockázatot jelent…Az önök döntése, hogy ezt a viszonylag kicsi kockázatot vállalják-e, vagy a nagyobb biztonságra törekszenek. Érdemes lenne az önök cicájánál elvégezni a teszteket a kérdéses vírusokra, mielőtt az oltást választják.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem