Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő! 2 hónapos kiskutya most esik át féregtelenítésen, viszont azt megelőző héten, amióta nálunk volt vélhetően benne voltak már a férgek. Jelenthet-e kockázatot 7 és 16 éves gyermekeim számára a féregtelenítést megelőző, kezelés előtti időszak? Sokat játszottak a kutyussal, kézmosás követte a játékot az esetek többségében, de hát semmi sem 100%. Hol végeznek humán toxocarosis vizsgálatokat és milyen esetben érdemes elvégezni a vizsgálatokat?

2015.06.14

Állatorvos

Kockázatot természetesen jelenthet, hiszen a féregpeték vélhetően a környezetbe jutottak. Fontos tudni, hogy a fertőződés szinte kizárt, hogy a kutyával való direkt kontaktus során jöjjön létre. Ennek az az oka, hogy a bélsárral ürülő petékben csak a környezetbe jutva 1-3 hét alatt alakulnak ki a fertőzőképes lárvák, amelyek viszont a környezetben hónapokig túlélnek. Fontos tudni, hogy a szennyezett talaj, fedetlen homokozók jelentenek igazi kockázatot. Ha a higiéniás szabályokat betartották, akkor azzal jelentősen csökkentették a kockázatokat. Beszéljen gyermekorvosukkal, hogy az önök közelében hol lehet a szükséges vérvizsgálatot elvégezni. Azt, hogy szükséges-e a vizsgálat, a gyermekorvossal beszélje meg, mert ebben ő az illetékes.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem