Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő!
2 éves csivi-pincser keverék kutyusunk 1 hónapja hány. Étkezéstől függetlenül (néha utána, néha 8 óra múlva), van nap, hogy 2-szer is, van olyan, hogy 3-4 nap kimarad. Állatorvos antibiotikumot adott neki+Cerucal-t, átállított vényköteles gyomorkímélő RC tápra. Ez nem hozott változást. Vérvétel jött, az LDH szintje 1087U/i, a CK 278U/I, a GLU 0,8mmol/l, a többi értéke rendben van. Az állatorvos szerint ez gyomorszűkületre vagy vékonybélszűkületre utal, az internet szerint tumorra. Ön szerint???
A széklete teljesen rendben van, a hangulata jó, és az étvágya is jó.
Ami még érdekes lehet, bár lehet, hogy semmi köze a jelenséghez: kb fél éve rengeteget nyalogatja a lábait, és többet is vakarózik, mint korábban. Füle, torka, bűzmirigye rendben…
Válaszát előre is köszönöm!

2015.07.04

Állatorvos

További vizsgálatok szükségesek. Szerintem vigye el a kutyát egy gasztroenterológiai szakrendelésre. Ilyen szakrendelés van az Állatorvos-tudományi karon (Dr. Pápa Kinga, Dr. Psáder Roland, Dr. Sterczer Ágnes). Hányást számos dolog okozhat. A kutya nagyon fiatal, én daganatra kevésbé gyanakodnék, de gyomorban lévő idegentest például okozhat ilyen tüneteket (szétrágott labda, textília, barackmag, kavics stb). Az idegentest jelenlétét mindenképpen ki kell zárni. Fiatal kutyákban gyakori, hogy lenyelnek valamit, ami akár hosszabb ideig is a gyomorban marad és nincsen más tünet, mint a rendszeres hányás. Természetesen szűkület is okozhat ilyen tüneteket, ezeket endoszkópos vizsgálattal vagy kontrasztos röntgen vizsgálatokkal lehet kizárni. Ha veleszületett szűkületről lenne szó, akkor a tünetek nem csak egy hónapja állnának fent. Lehet, hogy táplálékallergia is van a háttérben, ilyenkor olyan tápra kell váltani, amelynek összetevőivel korábban nem találkozott az állat.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem