Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő! Van egy 9 hónapos kutyánk 9 hetes kora óta van nálunk. Kertes házban lakunk kint és a lakásban is tartózkodik, eddig semmi rosszat nem csinált,cipőt sem rágott szét. Ma reggel, mikor lementünk a nappaliba észrevettük, hogy a kanapé sarkát szétrágta és még egy helyen kitépte a szálakat. Nem tudjuk mire vélni. Ugyan abban az időben,ugyan annyit foglalkozunk vele,sőt mindég van itthon valaki napközben is. Az lenne a kérdésem,hogy jó döntés az ha ezek után nem engedjük be a lakásba ? kint a teraszon van kutyaháza,bent is van neki helye. Nem szeretnénk, ha a következő alkalommal a bútort rágná szét. Nagyon várjuk a tanácsát! Köszönjük.

2015.07.04

Állatorvos

Ebben az életkorban a kutyák gyakran feszegetik a határokat és megcsinálnak olyan dolgokat, amiket korábban nem, akárcsak a kamaszok. Foglalkozzanak sokat a kutyával, ismételjék az eddig tanultakat. Szerencsére nyár van, kint se fog fázni az állat. Én az nem javaslom, hogy egyáltalán ne engedjék be a kutyát, hanem csak azt, hogy egy ideig csak felügyelet mellett legyen bent. Adjanak neki sok játékot és rágcsálnivalót. Szerintem majd újra bizalmat szavazhatnak neki, minden fiatal kutya előbb utóbb megrágcsál valamit, anélkül nincs kölyöknevelés. A fontos az, hogy minimalizáljuk a károkat és lehetőleg legyünk jelen amikor kényes helyen jár, hogy azonnal rá tudjunk szólni.

Vissza a kérdésekhez