Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő!
Van egy szuka egy éves labrador kutyánk. Kb. két hónapja túlesett az első tüzelési időszakán és azóta, az emlői megnagyobbodtak és kicsit lógóssá váltak. Ma pedig észrevettük, hogy a jobb oldalán a második, teljesen megduzzadt, olyan mintha feltelt volna valamivel. Szeretném megkérdezni, mitől lehet ez. Ha hozzáérünk úgy tűnik, jól esik neki ha simogatjuk, nem fájlalja. Válaszát előre is köszönöm.

2015.07.06

Állatorvos

Lehet, hogy a kutya álvemhes. A tüzelést követő két hónap az álvemhesség időszaka, ilyenkor a kutya sokszor kuckót épít, plüssállatokat gyűjt és tejelhet is. Ha az emlőkben jelentős mennyiségű tej van, akkor szükséges gyógyszeres kezelés a tej elapasztására. Ha a kutyának csak enyhe tünetei vannak, akkor elegendő az emlők állott vizes borogatása, több mozgatás, a plüssök elvétele és kevesebb babusgatás. Vigye orvoshoz a kutyát és mutassa meg az emlőit. Az első tüzelés után az emlők mindenképpen megváltoznak egy kicsit.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem