Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő! A cicánknak egy hetes kölykei vannak. Szépen fejlődnek, az anyacica csak kis időre hagyja őket magukra, de a nap nagy részében mellettük fekszik. Ma azonban megijedtem, mert az egyik kiscicát a nyakánál harapdálta, olyan volt mintha meg akarta volna fojtani, de nem esett baja, sérülés sem látszik, azóta is szopnak rendesen. Nagyon ijesztő volt ahogy nekiesett, és azt szeretném kérdezni, hogy ezt miért csinálhatta? Szoktak így viselkedni? A másik kérdésem, hogy a kicsiket mikor lehet megfogni, simogatni? Válaszát előre is köszönöm: Lukács Anita

2014.05.09

Állatorvos

Sajnos így, hogy nem láttam, hogy pontosan mit csinált az anya nehéz megítélni azt, hogy normális-e amit csinált. A macskák amikor kölykeik vannak akkor viselkedhetnek agresszívan, ha valami megzavarja őket. Kérdés lehet az is, hogy okozott-e fájdalmat a kölyöknek (visított-e).  Figyelje a z állatokat, ha az anyamacska újra meg újra furcsán viselkedik, vagy kárt is tesz a kölykökben, akkor sajnos biztonságosabb, ha Önök nevelik fel a kicsiket (erre remélem nem kerül sor). Az, hogy mikor nyúlhat a kölykökhöz attól függ, hogy milyen viszonyban van az anyával. Sok lakásban tartott macska a gazdája ölében akarja megszülni a kölykeit, ezek az emberek már első naptól kezdve hozzányúlhatnak a kölykökhöz. Nem szerencsés az almot sokat háborgatni, ha az anyamacska bizalmatlan. Ilyenkor várjuk meg, amíg a kölykök kinyitják a szemüket és kezdik felfedezni a világot. Mindig figyeljük az anyamacska reakcióit.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem