Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő!

Kölyökkutyánk (labrador) 3 hete lakik nálunk. Azóta kb. 2-3 alkalommal észrevettem annak nyomait, hogy megette/evett a székletéből. Sajnos napközben egyedül van, így a reggelit követően csak 5-6 órával később kap következő alkalommal enni. Lehetséges, hogy éhes? Vagy az ősi ösztön miatt? Hogyan tudnánk ezt megakadályozni, leszoktatni róla? Lehet ettől baja, valamiféle baktérium nem kerül be a szervezetébe a széklet elfogyasztásával?

Várom válaszát! R.

2015.07.06

Állatorvos

Az ilyesmit nem az okozza, hogy a kutya éhes, ez egy rossz szokás. Nem írja a kutya korát, de ha 2-3 hónapos, akkor naponta legalább négyszer kell ennie, ezt kell lecsökkenteni fél éves korára napi két étkezésre. Sokszor olyankor fordul elő ez a viselkedés, amikor a kölyök olyan helyről származik, ahol nem szedték olyan gyakran a kennelből a kicsik ürülékét és az anyakutya megette azokat és a kicsik látták ezt. Ez ellen úgy lehet védekezni, hogy lehetőség szerint eltávolítjuk a kölyök közeléből az ürülékét, amint lehet. Ha rajtakapjuk a kakaevésen, akkor határozottan tiltsuk. Meg lehet próbálkozni azzal, hogy a kakákat borssal szórjuk be. Ha a kölyök a tiltás ellenére is belekóstol, akkor nagyon kellemetlen élményben lesz része. Ha ez többször megismétlődik és eközben nem találkozik olyan kakával, ami nem borsos, akkor az segíthet az ügyön. Sajnos sok kutya hajlamos az ürülékevésre, de általában nem a sajátjukat eszik, hanem más állatfajokét. Ha a probléma nem múlik, akkor hasznos egy bélsárvizsgálatot végezni. Ügyelni kell a rendszeres féreghajtásra (2 hetente), ami így kölyökkorban úgyis aktuális, ezt leszámítva más veszély nem leselkedik rá, ha a saját ürülékét eszi. Ez nem veszélyes, csak a gazdi számára rendkívül kellemetlen.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem