Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő !

Szeretném megkérdezni, hogy kiscicákat hány hetes kortól lehet átszoktatni mesterséges eledelekre, ha a mamájukat szeretnénk ivartalaníttatni.
Szoptatási időszakban vagyis még tejtermelés idején lehet-e műttetni az anyamacskát komplikációmentesen ?

Üdvözlettel Dóri

2015.07.10

Állatorvos

Ha nem nagyon szükséges, akkor ne műtsék az anyamacskát amíg szoptatás elején van és a kölykök nagyon fiatalok. A A kölyköket 4-5 hetes korukban lehet elkezdeni kínálgatni és 8-10 hetes korukban már gazdihoz mehetnek. Ha az anyjukkal maradnak, akkor tovább is fognak szopni. Ha kerti cicákról van szó, akkor fontos tudni, hogy a nőstény cicák egy része már szoptatás alatt újra vemhesül (lehet, hogy már most is vemhes), ezért a műtét során lehet, hogy a méhet is el kell majd távolítani, nem csak a petefészkeket. Mindenképpen jelezze a vemhesség lehetőségét az állatorvosnak, mert az alapján fog eljárni.  Ha a kölykök már láthatóan önállóak, jól esznek és a szoptatások gyakorisága csökken, akkor lehet műteni. Műtét előtt mindenképpen mutassa meg az állatorvosnak a cicát, hogy ellenőrizze az emlőket.

Vissza a kérdésekhez