Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő!

3 hónapos labrador kölyökkutyánkat 1 hónap lakásban tartózkodás után szeretnénk kiszoktatni (időközben készült el neki az udvaron egy 40 m2-es bekerített rész). Az elmúlt hétvégén szombat reggel kitettük, és néha bementünk hozzá, játszottunk vele, oda vittük neki az ételeket, természetesen ott van neki ivóvíz és a játékai is. Éjjel éjfél után beengedtük. Másnap reggel szintén reggel kivittük a kenneljébe, ahol azóta is van. Tehát éjszakára sem engedtük ki, és be a lakásba sem. Vasárnap észrevehetően kevesebbszer és kevesebbet ugatott, jobban elfoglalta/feltalálta magát, igazán birtokba vette a helyet és a házát is.
Érdeklődni szeretnék, hogy szakember szemmel., Ön szerint így jól csináltuk-e. Nem okozunk-e neki lelki traumát, ha hagyjuk ugatni 15-30 percekig (ezután általában feladja, és elfoglalja magát). Szerencsére a helyet szerezi, a kutyaházát szintén. Csak az egyedülléttel van problémája, szerintünk ezért ugat.
Mivel mától dolgozunk, reggel fél-7 től este 5-ig egyedül van/lesz a kutyus. Mit gondol, meg fogja szokni (hisz a hétvégi eredményeink is bíztatóak)?

Várom válaszát!
Köszönöm!

2015.07.15

Állatorvos

A kölyöknek biztosan nem könnyű egy hónap lakásban töltött idő után kennelben élni. Az ilyen szoktatásokat mindig nagyon fokozatosan kell csinálni, a lehető legkevesebb “sírni hagyással”. Ma már tudjuk, hogy akár az embergyerekek esetében, úgy a fiatal emlőskölyköknél is kifejezetten káros a vigasztalás nélküli sírni hagyás. Akár az emberi csecsemő, a kicsi kutya is abbahagyja a sírást egy idő után, de ez nem jelenti azt, hogy meg is nyugszik, csupán feladja, mert látja, hogy nem kap segítséget. Töltsenek el időt a kölyökkel a kennelben és először csak annyi időre hagyják magára, amíg nem kezd sírni. Menjenek vissza és jutalmazzák, ha sikerült. Egy kutyának nem jó élet, ha egész nap egyedül egy kennelben van, hiába veszik körül játékok, hiába van meg mindene, a legfontosabb, a társaság, a gazdi közelsége hiányzik neki. Természetesen dolgozó emberek nem lehetnek egész nap a kicsivel, de az megfontolandó, hogy amikor hazaérnek és akár éjszakára is engedjék meg az állatnak, hogy a családjával lehessen, hiszen számára az a legfontosabb. Ha a lakásban alhatna a kölyök, akkor a reggeli lészülődés idején foglalkozhatnának vele, esetleg indulás előtt rövid sétára vihetnék, majd néhány finom falat kíséretében a kennelbe tehetnék. Hazatéréskor pedig újra kiengedhetnék magukhoz. A kutyák általában hamar megtanulják a család életének ritmusát. Fontos megemlíteni, hogy egy ilyen fiatal kutyának még naponta négyszer kell ennie.

Vissza a kérdésekhez