Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő!

Szeretnénk kikérni állásfoglalását a Whiskas, Kitekat, Friskies és hasonló minőségű termékek megbízhatóságát illetően.
Nagyon régóta járunk a Fressnapfba, ahol ezeknek a termékeknek a kezdetektől fogva széles palettája elérhető, a cica is szerette. Ugyanakkor nyugtalanító híreket hallani arról, hogy rövid, avagy hosszútávon mégis károkat okozhat, amit nagyon nehéz elhinni egy ilyen nagy régmúlttal rendelkező, számtalan helyen elérhető világtermék és minden bizonnyal többszörösen ellenőrzött, bevizsgált állateledel esetében.
Azért is választottunk mindig állateledelt, minden tévedést kiküszöbölendő, hiszen az kifejezetten állatnak készített termék, és nem bíztuk magunkra, akik ehhez bizonyosan nem értenek annyira. Alutasakos, szaftos eledelt pedig talán a Whiskas és Kitekat termékek között lehetett csak találni kínálatból eleinte (10-12 éve).
Bele sem merünk gondolni, hogy egy szakértőre bízva árthattunk mégis a cicánknak.
Tehát nem a “mendemondáknak” szeretnénk hinni, hanem egy állatorvosnak, ezért kérjük az Ön véleményét ezekről a termékekről, hogy okozhatnak-e pl. veseelégtelenséget, más károkat, illetve általában mi a véleménye erről a termékcsoportól, bízhatunk-e továbbra is benne?

Nagyon várjuk és nagyon-nagyon megköszönjük szíves válaszát,
B.M. Vica és a szorongó család

2015.07.17

Állatorvos

Ezek a tápok nem okoznak betegséget, de nem tartoznak a prémium kategóriás ételek közé, ennek ellenére megbízhatóak. Az Ön által felsoroltak középkategóriás tápok. Emberi ételek között is vannak jobb és rosszabb minőségűek, mi is fogyasztunk ilyet is olyat is. Állateledelek is különböző minőségben és árfekvésben léteznek, ahol mindenki megtalálhatja a pénztárcájának megfelelőt. A prémium ételek jobb minőségű alapanyagokból készülnek és jellemzőjük, hogy a bennük lévő fehérjeforrás nagy része állati eredetű. Nem írják le, hogy mennyi idős cicájuk van, de ha idősebb az állat, akkor a legjobb amit tehetnek, hogy csináltatnak egy belgyógyászati kivizsgálást, és annak eredménye alapján az orvos tud tápot ajánlani. Ha nem derül ki betegség, akkor a cica korának megfelelő prémium tápra térjenek át (pl.: Select Gold, Royal Canin, Hill’s, Real Nature, Happy Cat, Premiere stb.). Ha pedig a laboreredmények elváltozást mutatnak, akkor azok alapján kell beállítani a megfelelő diétát.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem