Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő!

Yorkshire terrier kiskutyámnak nagyon kényes az emésztése. Évek óta Real nature és Premiere márkájú konzerveket kap enni. Sajnos a táp nem a fő ennivalója. A Royal Canin tápot csak rágcsálgatja. Ebben az évben már többször volt hasmenése és időnként hány. Most is azzal küszködünk. Az üzletben ajánlották a Real Nature halas tápot amit megvettünk de nem eszi meg. Hasmenése miatt már voltunk orvosnál, de szerencsére betegséget nem állapítottak meg. A diétával is gondban vagyok, mivel csirkeallergiás. Ráadásul még nagyon válogatós is. Az életem örök aggódás miatta. Nem merek új ételt venni számára mivel nem tudom mi lenne a megfelelő. Már sokfélével próbálkoztam az évek folyamán de csak pénzkidobás lett a vége.
Abban kérném a tanácsát, hogy mivel etessem a kutyust.

Segítségét megköszönöm!

2015.07.26

Állatorvos

Szerencsére ma már számos prémium táp van, amiben nincs csirke és kifejezetten érzékeny kutyáknak lettek kifejlesztve. Felsorolok néhány ilyen tápot a teljesség igénye nélkül: Royal Canin Sensible Sensitive digestion mini, Select Gold Sensitive Mini Adult, Hill’s i/d, Trovet (nyúlhússal, strucchússal,bárányhússal, vadhússal). Azt, hogy melyik válik majd be, nem lehet megjósolni. Mindig a legkisebb kiszerelést vegye először. Egy ilyen érzékeny kutyánál nem kell állandóan váltogatni, meg kell találni azt a tápot, amitől többnyire tünetmentes és az kell neki adni. A napi adagot ossza két részre, vagyis reggel is és este is adjon enni az állatnak. Kistestű kutyák könnyen hánynak, ha üres a gyomruk.

Vissza a kérdésekhez