Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő! Érdeklődnék, hogy egy szúnyoggal súlyosan fertőzött területen eltöltött hét után mennyi idővel érdemes vértesztet csináltatni (szívféreg, bőrféreg). A kutya havonta Vectrával, 2 havonta Milbemax-szal ellátott. Köszönöm válaszát.

2015.07.29

Állatorvos

A szúnyogcsípés után 2-3 hónappal törnek be a véráramba a féreglárvák. Innentől kezdve havonta adjon Milbemaxot vagy Advocate vagy Stronghold cseppet. A kifejlett férgek a szúnyogcsípés után 6-9 hónappal jelennek meg, szaporodnak és innentől kezdve van sok féreglárva a vérben, amelyek megtalálására van esély. A féreglárvák keresésére irányuló vérvételt a kora reggeli vagy esti órákban kell időzíteni. A felsorolt gyógyszerek csak a lárvák elpusztítására alkalmasak, a kifejlett férgek ellen hatástalanok, ezért azok kifejlődését meg kell akadályozni. A kifejlett nőstény férgek kimutatására is van vérteszt, amit ha negatív, akkor is érdemes 6 hónap múlva megismételni, majd a biztonság kedvéért évente újra ismételni. Ha folyamatosan kezeli az állatot, akkor a felnőtt férgek kialakulása nem fog bekövetkezni. Ha folyamatosan kezeli az állatot, akkor a potenciális szúnyogcsípés után 6 hónappal érdemes elvégezni a kifejlett féreg jelenlétére irányuló vizsgálatot (majd ezt fél év múlva ismételni).

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem