Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő!
Van egy 8 hónapos, menhelyről kihozott keverék kiskutyám. 2 kg volt amikor elhoztuk. Gyorsan nőtt, időnként kímélte a lábait, voltak jobb és rosszabb időszakai. Mivel növekedési sántítást feltételeztünk, GF 600-at kezdtünk el adni neki. Közben 7 hónapos korában elvittük ivartalanításra. A műtét június 30-án volt. A műtét után lázas volt, infúzióra hordtuk, volt, hogy 41 fok felett is volt a láza. Antibiotikumot, gyulladáscsökkentőt kapott, és igazából emellett is folyamatosan lázas volt. A laboreredményében a fehérvérsejt száma volt magas, ami gyulladásra utalt. Mivel ahol műtötték , a Drnő csak azt mondogatta hogy nem szokott ilyen előfordulni, és nem indokolt a láz, így elvittük másik orvoshoz. Antibiotikumot váltottunk, és nagy nehezen helyrejött……. Az utóbbi 2 hétben megint észrevettük hogy a mozgása nem megfelelő, bár sosem volt egy nagyon ugrálós kutyus. Nem játszott a másik kutyusunkkal, sokat feküdt, így újra elvittük orvoshoz. Rimadyl tablettát kaptunk, feltételezve hogy növekedési fájdalom. Az orvos azt mondta, ha a kúra után nem javul, megröntgenezzük. 2. nap kivittük a mezőre, futott (amit amúgy nem szokott). Másnapra rosszabbul lett, nem evett, egész nap feküdt, nagyon nehezen mozgott, úgy tűnt, már nem csak a lába fáj. Visszavittük az orvoshoz, aki 3 injekciót adott, azt mondta torokgyulladása van és ebből lett ilyen sok apró izületi gyulladása, még a gerincénél is. Etetni kell, nem tud lehajolni a vizes tálhoz sem. Lassan mozog, többnyire fekszik. Igazából én nagyon bízom az orvosunkban, mégis többfelől szeretnék lehetőségeket hallani mitől lehet ez. Bennem már az is felmerült, hogy talán nem is a műtétnél volt gond, hanem már akkor is lehet hogy izületi jellegű volt a láza? Ma reggel is 40,1 fok volt. Amit rendszeresen adok neki hónapok óta: GF600, napi 2 db., Vetri DMG immunerősítő, lazacolaj. Happy dog tápot kap, nem túlsúlyos. A kérdésem hogy egy 8 hónapos kutyánál ez mitől alakulhat ki ? Mivel tudnék még segíteni neki? Teljesen fel lehet -e ebből gyógyulni? Úgy érzem csak nyomjuk bele a gyulladáscsökkentőket, antibiotikumokat, fájdalomcsillapítókat hónapok óta. De ez csak tüneti kezelés!!! Kérem, adjon tanácsot hogy mi lehet ez, merre induljunk esetleg tovább. ( Március 10 étől 3 havonta bravecto tablettát kap (bennem már a lyme kór is felmerült) . Az az igazság, nem akarok okoskodni az orvosnál, de az okot szeretném tudni!! Nem tudom merre tovább, és sajnálom Őt nagyon! 🙁 Tisztelettel és köszönettel: Mariann

2015.08.10

Állatorvos

Szerintem is véget kellene vetni a tüneti kezelésnek. Szerintem szükség lenne góckeresésre, hogy nincsen-e a kutyában valahol gyulladás (akár tályog), ezt röntgen és ultrahang vizsgálatokkal lehet megtenni. Szükség lehet egy vérkenet vizsgálatra, esetleg heamokultúrára (vér bakteriológiai vizsgálata) és meg kellene nézni a nyirokcsomókat, hogy nincsenek-e megnagyobbodva. Ha van megnagyobbodott nyirokcsomó, akkor abból is szükséges lehet a mintavétel. Szerintem vigye a kutyát egy olyan belgyógyászhoz, aki sokszor bonyolult eseteket old meg (pl.: Dr. Máthé Ákos, Dr.Pápa Kinga, Dr.Psáder Roland) és az ő általa javasolt vizsgálati sorrendet kövessék.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem