Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő!

7 éves németjuhász labrador keverék kutyámat 3 hete ivartalanították, mivel megnagyobbodott a prosztatája ( heréket is eltávolították) és nem tudott székelni. A z ultrahang vizsgálat cisztákat mutatott, amik felszívodhatnak. A műtét után helyre állt ez a gondja, de ezen a héten ismét nem tud üríteni csak nagyon minimálisat sokszor erőlködik nyüszög is közben. kapott fájdalomcsillapítót és cifloxin antibiotikumat a mai nap. Lehetséges hogy a tesztoszteron még nem ürült ki a szervezetéből teljesen és ezért küzd ismét ezzel a problémával. Mit tehetnénk hogy jobban érezze magát a kutya, esetleg tökmagolaj ami az embereknél bevállik neki is adhatnánk. A műtététi sebed külső felszívodó varratokkal is varrták össze, egy helyen még mindig ott a varrat, ez mikor fog felszívódni.
Köszönöm segítségét

2015.09.18

Állatorvos

A prosztatának idő kell ahhoz, hogy a mérete csökkenjen. Sajnos vizsgálat nélkül így a távolból nehéz helyzetben vagyok. Azt javaslom, hogy ezt a problémát a kezelő állatorvossal beszéljék meg, mert ő ismeri a legjobban a kutya állapotát, ezért a kiegészítő kezelésekre is tud javaslatot tenni. A felszívódó varratok fokozatosan esnek ki általában 2-3 hét alatt, de ha a seb szép, zárt, akkor azokat is ki lehet venni.

Vissza a kérdésekhez