Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő!

8 éves Yorki kutyusomnak nagyon kényes az emésztése. Ebben az évben már többször volt hasmenése és csirkeallergiás is.
Fő tápláléka konzerv, a tápot kevésbé eszi.
Változtattam eddigi étkezésén és most csak Happy Dog bivalyos konzervet kap (még jutalomfalatokat sem merek neki adni). 1 hete Vásároltam PetBalance Medica hippoallergén tápot ami nagyon ízlik neki. A zacskón lévő tájékoztató szerint csak 3-8 hétig lehet adni. A kérdésem az lenne, hogy utána milyen tápot vegyek egy ilyen kényes kutyának? Válaszát megköszönöm!

2015.08.13

Állatorvos

Ha valóban táplálékallergiával állunk szemben, akkor az a lényeg, hogy elkerüljük azt, ami problémát okoz. Ezt onnan látjuk, hogy a kutyának nincsenek állandó tünetei. Ez nem azt jelenti, hogy egy érzékeny kutyának soha nincs hasmenése, hiszen tápláléktól függetlenül is lehet néha gyomor és bélrendszeri betegsége. Ha a bivalyos konzerv etetése során a kutya jókedvű, rendes, formált székletet ürít, nem vakarózik, akkor az is megfelelő választás. Azt, hogy egy érzékeny kutya milyen tápra hogy reagál, csak az döntheti el, ha kipróbálják. kerülni kell a hirtelen tápváltást. Ha új ételt vezetnek be, akkor azt 5-7 napos átmenettel, fokozatosan tegyék, úgy, hogy az új mennyiségét fokozatosan növelik, míg a régiét csökkentik. Jó választás például: a Royal Canin Mini Sensible Sensitive Digestion, a Trovet olyan konzervei, amelyek nem tartalmaznak csirkét, egyéb Happy Dog konzervek, Real Nature konzervek, Hill’s Adult Sensitive stomach & skin….stb.

Vissza a kérdésekhez