Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő!

Nagyon szépen kérem adjon tanácsot! 8 éves Yorki kiskutyám válogatós, allergiás és kényes emésztésű. Ebben az évben többször volt hasmenése. Emberi táplálékot nem is merek adni neki, mivel hasmenése lesz tőle a legtöbb esetben. Sajnos a fő tápláléka nem a táp, hanem konzerv. A tápot is elrágcsálja de nem fő ételként. Az utolsó hasmenéskor változtattam az étrendjén.
Évekig Real Natural konzerveket kapott. Jelenleg csak Happy Dog konzervet kap (nagyon ízlik neki) és mellette 2 hete Petbalance Medica hipoallergén tápot kap, ami szintén ízlik. A széklete legtöbbször olyan állagú mint a májkrém. Gondolom attól, hogy a konzerv sem kemény állagú.Szíveskedjen tanácsot adni, hogy mit etessek vele, hogy teljesen kemény legyen a széklete. Ezt a tápot mivel csak 3-8 hétig lehet adni, utána milyet vegyek? Rengeteg próbálkozáson túl vagyunk, de igazán kevés sikerrel.

Bizakodva várom válaszát!

2015.08.20

Állatorvos

Ilyen esetben célszerű lehet egy bélsárvizsgálatot is elvégezni, de ennek szükségességét leginkább a kezelő állatorvos tudja megmondani. Ha azt akarjuk kideríteni, hogy valóban táplálékallergia okozza-e a tüneteket, akkor ne adjon a Petbalance mellé mást és etesse azt heteken át. Figyelje meg, hogy van-e változás. Ha van, akkor ezután kell megtalálni azt a tápot, amitől tünetmentes az állat. Felsorolok néhányat a teljesség igénye nélkül:  Royal Canin sensible mini, Hill’s z/d ultra, Trovet konzervek (strucc, fürj, nyúl stb.).

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem