Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő!

Van egy 4 hónapos sziámi kan cicám. Mióta nálunk van (lassan 1,5 hónapja) azóta nyákos a széklete, végbele gyakran kifordul és be van gyulladva. Széklet vizsgálat történt miszerint bakteriális és protozoás fertőzése van. Sajnos akiktől vettük nem figyeltek a megfelelő étkezésre, így ott fertőződött meg. Kapott antibiotikumot, protozoa elleni szuszpenziót és probiotikumot-Gastroferm Cat-et. A kúra egy hétig tartott, túl vagyunk a gyógyszereken, de sajnos javulás nincsen. A jelenlegi állatorvosunk azt tanácsolta, hogy felesleges egyelőre további gyógyszereket kapnia, folytassuk a probiotikum adását és mellette próbáljunk meg áttérni kacsás-rizses tápra, mert lehet ételintoleranciája is van. Eddig Applaws Kitten-t, Real Nature Wilderness Kittent és Happy Cat Kittent kapott váltva. Az a kérdésem, hogy milyen olyan tápot javasol, amit 4 hónapos cicának lehetne adni bélgyulladásra, amely tartalmazza a megfelelő vitamin szükségeltet is számára? Illetve az az észrevételem, hogy a Gastroferm nem elég hatásos probiotikum számára, Ön szerint van alkalmasabb probiotikum? Válaszát előre is köszönöm!

2015.09.24

Állatorvos

A protozoás fertőzésektől sokszor nagyon nehéz megszabadulni. Nagyon fontos a nagyon alapos alomtakarítás és a macska végbélnyílás tájékának naponta többször történő tisztítása. szerintem ne váltogassa a tápokat, ebben az esetben etessen szigorúan egyfélét, mert egy érzékeny emésztőrendszerű állatnál ez is problémát okozhat. Válasszon érzékeny emésztőrendszerű cicáknak való tápot (pl.: Select Gold Hair +Skin Kitten érzékeny emésztésű és bőrű kölyök cicáknak). Szerintem, ha egyáltalán nem történt a kezelés hatására javulás, akkor újabb vizsgálatok szükségesek, például arra irányulóan, hogy sikerült-e valóban elpusztítani a kórokozókat. Természetesen a kezelés menetét leginkább a kezelő állatorvos tudja megítélni, hiszen igazán ő tudja milyen állapotban van a cica. Én nem gondolom, hogy a probiotikummal probléma lenne, természetesen vannak más készítmények is, amelyeket kipróbálhat (pl.: Probicol-H paszta, Florentero paszta).

Vissza a kérdésekhez