Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő!
Kutyám 3 napja ökrődik, (napi kb 2, 3x)de nem hányt ki semmit sem. Ma reggel viszont gyomorsavat öklendezett fel. Ismerősöm tanácsára vettem neki gyomorsav elleni tablettát(gyógyszertárban) és beadtam neki 1db-ot (azt is ketté osztottam, és délben, este etetésnél adtam be. Azóta jól van, habár a tünetektől kevésidő telt el . Megjegyzem, kutya táppal etetjük, és házi koszttal vegyesen. Nyers csirke nyakadt adtam neki pár napja…Majd áttértem főttre…Esteleg ez lett volna a kiváltó ok?
Előre is köszönöm válaszát!
P. Éva

2015.09.24

Állatorvos

Nyers csirkehús etetését én nem javaslom, nemcsak a csontok miatt, hanem az esetleges fertőzések miatt sem (Salmonella, Campylobacter). Lehet, hogy a kutyának gyomorgyulladása van, vagy esetleg egy csontdarab maradt a gyomrában, ami irritálja. A szétrágott szilánkos csont is okozhat hányást, gyomorirritációt. Adjon a kutyának puha langyos ételeket (nedvesített langyos kutyatáp, vagy csontmentes puha házi étel). Nyugodtan adhat a savkötőt is (gondolom Quamatel vagy valami hasonló hatóanyag). Nézze meg a gyógyszer hatóanyagát és beszéljen állatorvosával, hogy biztosan kaphatja-e a kutya. Ha nem múlnak a tünetek, vagy enyhülnek de nem szűnnek meg (csak hetente 1x-2x hány), akkor feltétlenül vigye orvoshoz az állatot.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem