Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt doktornő! 3 hónapos Shih-Tzu kiskutyám van, azt vettem észre , hogy megállás nélkül vakarja magát , rágja a lábát és dörgöli a fejét a takaróba, szőnyegbe. Nem bolhás, féregtelenítés is többször volt. Lehet , hogy allergiás valamire? Nagy részt csirkés tápot kapott eddig de kapott olyat ami halas, több féle zöldséges. Az allergia vizsgálat sajnos elég drága tudtommal, úgyhogy tudna nekem ajánlani valamit tápot amitől elmúlhat a vakarózás ? Előre is nagyon köszönöm.
Laura.

2015.09.29

Állatorvos

Először mindenképpen mutassa meg állatorvosnak a kutyát, hogy nincsen-e elváltozás a kutya bőrén, lát-e valamit, ami indokolja a vakarózást. Sajnos valóban lehet, hogy a kölyök allergiás. Ha a kutyának táplálékallergiája van, akkor a tápváltás valóban segíthet, ha azonban környezeti allergének okozzák a bajt, akkor a diéta nem lesz sikeres. Sajnos egy kutya egyszerre több dologra is érzékeny lehet. Az első lépés valóban a tápváltás, többféle érzékeny kölyköknek való táp létezik, például a Select Gold Sensitive Mini Junior, Royal Canin Skin Care Junior Small Dog. Fontos, hogy a kölyök a választott tápon kívül 6-8 hétig semmi más ételt ne kapjon, csak friss vizet. Jutalomfalat is csak a választott tápból megengedett. Ha néhány hét után javulást tapasztal, akkor a tápláléknak jelentős szerepe volt az allergia kialakulásában.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem