Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő!
Etetéssel kapcsolatos kérdéseim volnának:
– 4,5 hónapos kölyökcicának elegendő-e kizárólag száraz eledelt adni? (Royal Canin Kitten, Purina One Junior) Természetesen bőségesen van neki mindig mellé friss víz, és rendszeresen kap multivitamin pasztát.
– Szükséges-e konzerv eledel, vagy bármi más mellé, és ha igen, milyen gyakran?
– Ha elegendő kizárólag szárazat adni, akkor a Purina One Junior száraz eledelből mennyi a napi szükséges adag egy 4,5 hónapos, kb. 2-2,2 kg-os cicának? A Royal Caninnál egyértelmű az adagolási útmutató, de a Purinánál nem igazán.
Sajnos az “egyen amennyit szeretne” elv nála nem működik, mert menhelyi cicus, és addig enne, amíg van előtte. 🙁
Válaszait előre is köszönöm! Emma

2015.10.05

Állatorvos

Ha a cica elegendő folyadékot fogyaszt, akkor elegendő, ha jó minőségű száraztápot kap. A prémium száraztápok mellé nem szükséges multivitamin pasztát adni, mivel azok megfelelő mennyiségben és arányban tartalmazzák az összes olyan vitamint és ásványi anyagot, amire egy növekvő kiscicának szüksége van, ráadásul az étvágyat is általában növelik. Ha a konzerv és a táp is teles értékű prémium eledel, akkor gyakorlatilag teljesen mindegy, hogy melyiket milyen gyakran adja. Azt kell szem előtt tartani, hogy a cicák sokszor a konzerveket ízletesebbnek tartják, ezért ha azt akarja, hogy a szárazat is megegyék, akkor az egyik étkezés mindenképpen az legyen minden nap és ne hagyja a kiscicát válogatni. A macskák nagyon makacs lények, általában csak azt eszik meg később, amihez kölyökként hozzászoktak. A Purina One Junior táp adagolási útmutatóján kívül mást én sem mondhatok (12-26 hetes korig 50-105 g/nap). Az útmutató mindig csak ajánlás jellegű. Az adagolást a macska egyedi igényeihez kell igazítani az optimális testsúly megtartása érdekében. Mivel nagy egyedi különbségek vannak az aktivitás, a tartás módja (kinti-benti), méret tekintetében, ezért nem lehet teljesen egzakt módon grammokban megadni a szükséges mennyiséget. Én azt javaslom, hogy próbálkozzon. Adjon a cicának 70-80 g-ot. Ha hízik, akkor vegyen azonnal vissza, ha fogy, akkor pedig emelje az adagot.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem