Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő!
A cicám állán, néhány nap eltéréssel, mindkét oldalon megjelent egy-egy seb. A cica 5 hónapos, menhelyről származik.
Oltásai rendben, féregtelenítve volt, és kezeltük stronghold cseppel is, tehát élősködők elvileg nem lehetnek benne/rajta.
Készítettem képet is a sebekről:
Ez a régebbi seb:
http://kepfeltoltes.hu/151023/2015-10-23_19.51.58_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Ez a frissebb seb:
http://kepfeltoltes.hu/151023/2015-10-23_19.51.43_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Mi okozhatja? Mit tudok tenni, hogy elmúljon?
Válaszát előre is köszönöm!

2015.10.25

Állatorvos

Így a képek alapján csak annyi látszik, hogy a területeken felületes hámhiány van. Ahogy látom, a régebbi seb nyugvó állapotban van már, nem nedvedzik. Sajnos ez alapján nehéz megmondani, hogy mi okozza a problémát. Lehet, hogy a cica kivakarta, vagy valami megszúrta azokon a területeken. Most csak annyit kell tenni, hogy Betadine-oldattal fertőtleníti a területet naponta 2x. Ha a szőr visszanő, a cica nem vakarja, akkor valószínűleg tényleg valami apró sérülés, esetleg rovarcsípés, nem kell megtudnunk feltétlenül, hogy pontosan mi okozta. Ha újabb területek jelennek meg, akkor mindenképpen el kell menni állatorvoshoz. Ebben az esetben érdemes bőrkaparék vizsgálatot végezni. Felmerülhet esetleg allergia.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem