Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő!
Afrikai fehérhasú törpesünim van, most 5 hónapos. 1 hónapja került hozzám. Egy idős hölgytől vásároltam, ő azt mondta, hogy volt féregtelenítve. Ma mégis észrevettem hogy a sünim hátán egy 1x1cm-es folton hiányzik a tüske. Én eddig 2x fürdettem meg baba samponnal alaposan ‘megszárítva’. Lehet az a baj, hogy nem tetszik a bőrének a sampon vagy a víz? (A füle nincs megkeményedve csak ezt vettem észre, vakarózni szerintem nem szokott sokat). Várjak, hátha elmúlik magától, vagy vegyek ilyen Frontline spray-t és azzal próbálkozzak hátha atkákkal állok szemben?
Köszönöm szépen a választ.
Üdv; egy aggódó sünis 🙂

2015.10.29

Állatorvos

Egy hónap alatt nem szükséges egy sünit kétszer megfürdetni (hacsak nem piszkolódott be valami miatt annyira). Ha lehet, akkor a szennyeződéseket inkább csak tiszta vízzel távolítsa el. Valóban előfordulhat, hogy a sampon irritálta a bőrét. A tüskehullás hátterében valóban lehetnek paraziták (atkák), vagy egyéb bőrfertőzés (bakteriális vagy gombás). A sünik parazitamentesítésére használható a Stronghold csepp (rózsaszín kupakos) és a Frontline is. Én azt ajánlom, hogy vigye el az állatot olyan állatorvoshoz, aki foglalkozik sünikkel (pl.: Dr. Pazár péter, Dr. Sátorhelyi Tamás, Dr. Sós Endre, Dr. Tóth Szabina) és csak azután kezelje az állatot, ha egy vizsgálat igazolta, hogy mi a probléma. Ne várja meg amíg magától elmúlik a probléma, mert lehet, hogy nem fog.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem