Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő!

Azt vettem észre, hogy a kiscicám van, hogy néha félig nyitott szemmel alszik. Nincs teljesen kinyitva, de alig csuk rajta valamit. Elég ijesztő látvány, mert közben nincs ébren, már mozgattam előtte a kezem is, de nem reagál rá. Ennek van valami jelentősége, vagy csak furcsa szokás? Ezen kívül még azt szeretném kérdezni, hogy lehetne rászoktatni a kiscicát, hogy ne karmolva és harapva játsszon? Már elég erőset harap és karmol, és mindig a kezünket vagy a lábunkat találja meg, és ez már néha kicsit kellemetlen.
Köszönöm válaszát!

2015.11.01

Állatorvos

A mély alvás idején ez egy normális jelenség, más állatoknál és embereknél is előfordul. A harapás, karmolás neveléssel csökkenthető. Mindig abba kell hagyni a játékot, ha harap, karmol, vadul. Ilyenkor határozottan rá kell szólni és le kell tenni. Ha mindig újra támad , akkor egy kis időre át is teheti egy másik szobába, amíg lenyugszik. Jó megoldás, hogy rászól és ezzel egy időben egy játékot ad neki, amivel kiélheti a karmolászó, harapdáló vágyát (pl.: egy plüssfigurát), vagy egy botos cicajátékkal vezeti le az energiáit. Ha fáradt, akkor a gazdit sem harapdálni akarja majd, hanem szívesen veszi a kényeztetést simogatást. Ha semmi sem segít, akkor vízipisztollyal is lespriccelheti a kis vadászt.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem