Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő!
A szakmai segítségét szeretném kérni cicaügyben.
Van egy 6 éves nőstény cicánk, akit az esedékes költözés után szeretnénk hálószobán kívül tudni. Ön szerint ha eddig a gazdi hasán aludt, milyen módszerrel vagy eszközzel tudnánk az új lakásban ajtón kívül tartani? Tudna esetleg valamilyen nevelési tanácsot adni, és valamilyen eszközt (spray, ultrahangos izé) javasolni, ami állatbarát módon segítene megoldani a helyzetet?
Köszönettel,
egy pánikoló

2015.11.24

Állatorvos

Nem könnyű egy 6 éves cica szokásait megváltoztatni. Az új helyen alakítsanak ki egy nagyon kényelmes helyet a cicának egy másik helyiségben és kezdetektől szoktassák oda sok simogatással és jutalomfalatokkal. A fontos az, hogy a gazdi, akinek a hasán aludt eddig a cica elég eltökélt legyen és ne lágyuljon meg a szíve, ha tényleg nagyon fontos neki, hogy ez a szokás megváltozzon. Jó, ha a cicát egyáltalán nem engedik be a hálószobába, mert akkor sokkal nehezebb kitenni, mint ha be sem mehet. Fontos, hogy kezdetektől következetesen tartsák magukat a leendő szabályokhoz. Hasznos lehet, ha a macska új kuckójára Feliway sprayt fújnak.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem