Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor/Nő/Úr!

Az lenne a kérdésem,hogy Lucy nevű ivartalanított nőstény cicámnak elég híg a lágy a széklete a hasmenése nincsen.Mitől lehet ez?Mit tudok csinálni,hogy megszűnjön.

Válaszát köszönöm.
Üdvözlettel
Kakas Diána

2014.05.23

Állatorvos

Híg székletet számos dolog okozhat. Ha a cica jókedvű, jó étvágyú, aktív, akkor lehet, hogy az etetett tápot nem hasznosítja megfelelően. Ha ad a cicának konzervet vagy alutaskos eledelt, akkor azt most hagyja abba és kizárólag szárazat etessen. Ha csak szárazat eszik a cica, akkor próbálkozzon másik táppal. Mindenképpen adjon féreghajtót a macskának és probiotikumot (akár élőflórás natúr joghurtot). Ha a hasmenés nem múlik 2-3 nap alatt, vagy a cica bágyadt, lesz, esetleg hányni kezd, akkor vigye orvoshoz. Ha a hasmenés néhány nap alatt nem rendeződik, akkor antibiotikumra is szükség lehet, illetve vizsgálatokra is szükség lehet (bélsárvizsgálat, vérvétel stb.).

Vissza a kérdésekhez