Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő!

Egy nagyobb testű kutya tartásával kapcsolatban szeretnénk a szíves segítségét kérni.Szeretne a család vásárolni egy kan Bullmastiff kiskutyát.A problémánk az,hogy az udvarunk nagy része le van térkövezve,kavicsozva.Mivel nagytestű és rövid szőrű kutyáról van szó,attól tartunk,hogy hosszú távon,ha a betonon fekszik a kutya a könyökén,illetve a bokáján bőrkeményedések,felfekvések alakulnának ki.A kutya háza,fekhelye, természetesen puhán bélelt lenne.Ennek ellenére a nyári nagy melegben valószínű,hogy többet feküdne a betonon.Van az udvarunknak ugyan egy zárható része ahol az aljzat fehér múrva díszkavics,de a kutya lábainak ez sem tenne jót szerintünk.Esetleg még szóba jöhet egy 20-25 m3-es kenne építése melynek az alját ledeszkáznánk,talán a deszka jobban kímélné a kutya szőrét és bőrét.A gond az,hogy a kennelt a kert végében tudnánk felépíteni ahol sok külső hatás nem érné a kutyát a nap nagy részében.Az udvarunk egyébként 200 m2 A Dr.Nő véleményére lennénk kíváncsiak.Milyen megoldás lenne a legmegfelelőbb Ön szerint.Előre is nagyon szépen köszönjük a tanácsait.Szeretnénk ideális és élhető körülményeket biztosítani a leendő kutyánknak.A munkájához sok sikert kívánunk.

Üdvözlettel:
Kincses Zoltán és családja

2015.12.04

Állatorvos

A kutyának az a legjobb, ha az Önök közelében lehet és ingerek érik. Amikor már nem tesz tönkre semmit, akkor nyugodtan legyen szabadon az udvaron. Amíg kölyök még és ás, rágcsál, addig jobb ha van egy olyan elkerített hely, ahol eltöltheti azt az időt, amíg nem tudnak rá figyelni. Egy kennel a későbbiekben is nagyon hasznos lehet. A kutyák többsége kánikulában szívesen fekszik a hűs köveken, ez nem probléma, éjszakát viszont jobb, ha kényelmesebb helyen tölti. Kitehetnek a kutyának egy puhább fekhelyet olyan helyre ahonnan mindent belát. A murva valóban nem a legszerencsésebb aljzat, de remélhetőleg nem azt fogja előnyben részesíteni. A kavicsokra figyeljenek, mert egyes kölykök hajlamosak lenyelni őket, ami problémát okozhat, ilyenkor jobb azt a területet elkeríteni.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem