Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktornő! 14éves kutyusom teljesen mélyen lerágta a lábán lévö bőrt és szövetet .Nem enged hozzá nyulni ,,,ö utca kutyus volt nem úgy szociálodott ahogy kellett volna.Régebben is csinálta de hamar meg gyógyult.Most aggodom probáltam aloéval lefújni csak ugy vicsorgott rám .A régi dolgok hatása szerintem!! Mivel tudnám leönteni a sebet hogy ne legyen neki sem baja tőle ,de ne fertőződjőn el a lába?

2015.12.18

Állatorvos

Ebben az esetben bódításban meg kellene vizsgálni az állatot, és alaposan ellátni a sebet. Fontos lenne tudni, hogy mi okozza a tüneteket (allergia, esetleg ízületi fájdalom). Az alapproblémát kellene kezelni és természetesen a sebet is el kell látni. Fontos lenne, hogy gallért tegyenek az állatra, hogy ne tudja piszkálni a sebet. Tudom, hogy ezeket a dolgokat nagyon nehéz kivitelezni egy nehezen kezelhető állatnál. Kérje állatorvos segítségét, aki a vizsgálat mellett az adott problémára hatékony szert is tud majd javasolni. A hígított Betadine-oldat biztosan nem árt a kutyának, így addig is használhatja, amíg nem kerül sor komolyabb kezelésre.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem